Uitgelicht

Hier vindt u het archief van al onze nieuwsberichten.

mei 2020

13/5

Corona crisis

Wij hebben dankzij enkele vooruitstrevende klanten nieuwe vormen van onze diensten kunnen ontwikkelen.

Zo hebben wij met succes coaching sessies verzorgd via Video bellen. Het werkt bijna net zo effectief als face-to-face ontmoetingen (90 tot 97% volgens onze klanten). Op deze wijze kunnen wij de coachingstrajecten voortzetten en deze vorm leent zich in de toekomst niet alleen bij een thuiswerkverplichting, maar is ook een uitstekend alternatief om lange reistijden te vermijden. Vanzelfsprekend blijft iedereen ook welkom op ons kantoor waar wij zonder problemen de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Het verzorgen van de uitleg van de MBTI blijkt in groepjes van 2 tot 4 teamleden uitstekend en wellicht zelfs beter via Video bellen te werken. Op deze wijze krijgen de teamleden meer tijd om nog te lezen over het best passende type en is in de teamsessies meer tijd voor verdieping over bijvoorbeeld de teamdynamiek. 

Daarnaast hebben wij met succes enkele teamsessies via Video bellen verzorgd. Natuurlijk kom je als team liever fysiek bij elkaar, maar als het niet kan zo als het moet, dan moet het maar zoals het kan!

februari 2017

27/2

Cita echt van start

Al jaren de grote droom en passie van Eric: meubelen restaureren. Na het volgen van de opleiding wilde hij beginnen en toen.... kochten we een ander huis met de mogelijkheid om een werkplaats en kantoor aan huis te realiseren. Het was een enorme klus, maar nu ruim 5 jaar later zijn de werkplaats en het kantoor klaar. Ook alle grote werkzaamheden aan het huis zijn afgerond. En dus kan Eric nu eindelijk al zijn aandacht richten op zijn eigen bedrijf: Cita Meubelrestauratie!

december 2012

22/12

Fijne feestdagen!

Wij hebben dit jaar net als voorgaande jaren geen relatiegeschenken en kerstkaarten gestuurd. In plaats hiervan hebben wij het Pandaproject van het WNF in China financieel gesteund en de Stichting DierenZorg Eemland een bijdrage gegeven voor een nieuw te starten knaagdierenopvang. Wij wensen u hele fijne feestdagen en een positief en optimistisch 2013. Graag ontmoeten wij u weer in het nieuwe jaar!

juni 2012

16/6

Nieuw adres

We gaan verhuizen!

Ons nieuwe kantoor is nog lang niet klaar, maar we hebben ons oude kantoor verkocht en dus gaan we per 20 juni 2012 verhuizen. Ons nieuwe adres wordt: Koningsweg 7, 3743 ET Baarn. Onze overige bereikbaarheidsgegevens blijven gelijk.

september 2010

12/9

Flow

Naast het gebruik van psychometrische modellen zoals de Myers Brigges Type Indicator maken wij voor ons werk gebruik van diverse andere modellen. Een echte aanrader om te lezen vinden wij Flow, the psychology of optimal experience geschreven door Mihaly Csikszentmihalyi. Voor elk individu of voor elk team kun je bij de juiste balans tussen uitdaging en ondersteuning een ervaring krijgen die Flow wordt genoemd. Dit zijn die momenten waarop alles klopt en zaken als vanzelf lijken te gaan. Elke sporter kent deze ervaring, maar ook in onze werkomgeving kennen we deze ervaring. Wellicht wilt u vaker tijdens uw werk in Flow zijn, hoe u dat bereikt kunt u lezen in dit boek en ervaren in onze programma's. Mocht u geen tijd hebben om het boek te lezen, dan kunt u via de mail bij ons een samenvatting opvragen.

december 2009

7/12

Djihn staat voor aap!
Het is inmiddels traditie dat wij aan het einde van het jaar onze cliënten en relaties een Djihn kerstgeschenk sturen. Dit jaar willen wij dit graag eens anders doen. Niet omdat wij onze cliënten en relaties niet een kerstgeschenk gunnen, maar omdat wij ons realiseren dat de economische crisis altijd de zwakkere harder treft. Wij willen dit jaar het geld dat wij normaal gesproken besteden aan het kerstgeschenk besteden aan de bescherming van de Orang-oetan mensapen op Borneo, Indonesië. Het Wereld Natuur Fonds vraag met de actie ‘Sta voor Aap’ aandacht voor de bescherming van de verschillende soorten mensapen, die in hun voorbestaan worden bedreigd. In 2009 hebben wij onze cliënten geholpen met het ontwikkelen van hun teams, medewerkers en hun persoonlijke vaardigheden. Wij hopen dat u ons steunt in onze bijdrage aan de ontwikkeling van een leefomgeving waarin naast mensen plaats blijft voor bijzondere dieren zoals zij!
We wensen u gezellige feestdagen en een fantastisch 2010!
Wilt u ook voor aap staan? Uw bijdrage is meer dan welkom:
Wereld Natuur Fonds in Zeist
ING Bank nr 65.26.29.660, o.v.v. Gift Mensapen Djihn

april 2009

21/4

Engaging Leadership

Onze collega's Didier Marlier en Chris Parker hebben de ervaringen van ons netwerk Mobilizing Teams International gebundeld in hun boek 'Engaging Leadership'. Het boek bevat een vlotte en humoristische beschrijving van de 3 agenda''s waarop leiders actief hun mensen zouden moeten betrekken. Het idee is niet nieuw, want Aristoteles adviseerde al om Logos (uw strategie) in lijn te laten zijn met Ethos (uw gedrag) en verbonden met Pathos (uw emotie en passie). Wat wel nieuw is zijn de vele praktische tools om één en ander in de praktijk te brengen. Dit boek mag niet ontbreken in uw bagage voor de mei of zomervakantie! Als u dat met ons eens bent, neem dan even contact op. Voor meer informatie over het boek: www.engagingleadershipbook.com

augustus 2008

20/8

Hippos to Gazelles

Onze Engelse collega Tony Page schreef onlangs zijn verhaal over zijn ervaringen met een omvangrijk veranderingsproces in Afrika. Het verhaal is in de vorm van een fabel waardoor het je als lezer direct grijpt. Het boek bevat een groot aantal praktische voorbeelden en technieken voor een ieder die zich bezighoudt met veranderingsprocessen. Indien u belangstelling hebt voor het boek ‘From Hippos to Gazelles, How Leaders create Leaders, Philip Goodwin & Tony Page’, neemt u dan even contact met ons op.

11/8

MBTI

Als u de MBTI leuk vindt en u houdt van sport dan is het volgende boek een echte aanrader om te lezen: Totaalcoachen, begeleiden met Action Type, J. Huijbers & Paul Murphy, Arko Sports Media BV, ISBN10: 9054720166, ISBN13: 9789054720164.

11/8

16 Types

We vonden onlangs de volgende website voor u: www.sixteentypes.com.

Naast een prima beschrijving van MBTI en de temparamenten bevat deze website een interessante link tussen MBTI en hoe mensen zich gedragen en elkaar beïnvloeden.